Csatát nyertünk, de a háború vége még messze van

2009, május 9. - 22:00

A zsidó területfoglalás miatt szervezett honvédő-tájmentő rendezvény rendben lezajlott a Velencei-tó északi partján található VVSI (evezős) pályája mellett. Előzetesen ismeretlenek megfenyegették a szervezőket, de ez nem riasztotta el a közel 500 résztvevőt, köztük gyermekes családokat. A nemzeti hírportálokat olvasók számára már bizonyára ismert ügyben, amelynek szálai nagyon messzire nyúlnak, a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomozást folytat. A helyi tisztviselőkön túlmenően fölmerül a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felelőssége is.

Civil ellenállás szerveződik

Közel fél tucat civil szervezet csatlakozott az Élőlánc a Velencei-tóért és az Angelika Természetvédelmi és Kulturális Egyesület felhíváshoz. Elmondható, hogy egy olyan biztató, politika-független összefogás bontakozik ki az Országos Horgász Szövetségtől kezdve a természetvédőkön át a Fejér Megyei Közgyűlés elnökéig, továbbá más, távolabbi települések polgármestereiig, amelyre több országos jelentőségű kérdésben is nagy szükség lenne. A felszólalók sorra hangsúlyozták, hogy ebben az esetben nem csupán egy helyi jelentőségi ügyről van szó, hanem Magyarország idegenek általi gyarmatosításáról, földjének, vizének, természeti kincseinek elrablásáról, tönkretételéről és lakóinak elnyomorításáról. További akciókat és demonstrációkat is kilátásba helyeztek. Úgy tűnik, a hazafiaknak sikerült homokot szórniuk a gépezetbe, de még messze vagyunk a győzelemtől. Az érintett területen pillanatnyilag fölfüggesztették a megkezdett földmunkákat, de semmi nem dőlt még el.

Feszült a hangulat Sukorón

Érezhető a feszültség Sukoró településen is. A helyiek elmondása szerint szombat ellenére a Polgármesteri Hivatal háza táján ilyenkor szokatlan sürgés-forgás kezdődött délelőtt.

A polgármester fenyeget..

A Szent Korona Rádió munkatársaihoz csatlakozva látogatást tettünk a Községházánál, remélve, hogy Molnár Gábor polgármesterrel sikerül interjút készíteni. Ami ez után lezajlott, az egyszerűen minősíthetetlen volt. Nem gondoltuk volna, hogy egy hivatalos személynek minősülő tisztviselő ennyire kivetkőzik önmagából akár vélt, akár valós sérelmei miatt. A két fiatal hazafit nyíltan megfenyegette és vas-csövekkel való fogadtatást helyezett kilátásba számukra, valamint minősíthetetlen jelzőkkel illette a páros hölgy tagját. Nem mellesleg, gyors telefonálgatásba kezdett és egy rögtönzött fenyítő-brigád érkezését hozta tudomásunkra.

Csődület támadt a hivatal előtt..

A Rádiósok szintén értesítették a parton maradt aktivistákat és ezáltal egy kisebb, de nagy hangon vitatkozó csődület támadt a hivatal előtt.. A polgármester úr nem mulasztotta el a rendőrség kihívását sem, előbb egy, majd kisvártatva még egy járőrkocsi érkezett a helyszínre. Szerencsére a rendőrök magasabb szintű jogérzékkel rendelkeztek, ezért sikerült megőrizni a szópárbaj békés jellegét, így a moderátorok szerepét kiválóan látták el... A partra visszaindulva felkeltette figyelmünket egy autónkat követő gépjármű, amelyben polgármester úr is helyet foglalt és buzgón jegyzetelt..

http://www.jovonk.info/2009/05/09/csatat-nyertunk-de-haboru-vege-meg-messze-van




Előzmények:
http://szentkoronaradio.com/belfold/2009_05_07_nyomoznak-a-sukoroi-zsido-teruletfoglalas-miatt

http://szentkoronaradio.com/belfold/2009_04_22_hazafiak-latogatasa-sukoro-polgarmesterenel-zsido-teruletfoglalas-ii

http://szentkoronaradio.com/belfold/2009_04_19_gigantikus-izraeli-teruletfoglalas-a-velencei-to-partjan