A kajmán szellemiségről

2009, július 1 - 12:01


Közel egy évvel ezelőtt egy kajmán díszpéldány a magazinja címlapján megjelenítette az egyik modell fotómat. Nem hogy egy petáknyi tiszteletdíjat sem ajánlott föl, de még az impresszumban sem tüntette föl a nevemet, mint szerzőt. Eszébe sem jutott. Neki az természetes, hogy kereskedelmi célra fölhasználja más munkáját, szellemi termékét ellenszolgáltatás nélkül és arra törekszik, hogy az elérhető legnagyobb nyereséget zsebelje be anyagi és nem anyagi viszonylatban egyaránt. Számomra meg nem természetes. (Meg a hozzám hasonló magyar szellemiségű Nemzettársaimnak sem az.) Sőt. Kimondottan zavar. Nem is jó szó a 'zavar', hanem egyenesen fölháborít, mert egyszerűen vérlázítónak tartom a zsidó szellemiségű, harácsoló, más munkáját semmibe vevő, csak a saját érdekét könyökölve-taposva mindenen átgázolva keresztül vivő gondolkodásmódot és viselkedést. Ne szépítsük és ne árnyaljuk a jelenséget. Mondjuk ki: egyszerűen zsidó!

A minap Belgiumból jött egy megkeresés. Egy magazin kiadójának megtetszett egy régebbi képem és szintén címlap képnek szeretné elkérni, fölhasználni. Ingyen... Pedig egy olyan cég áll mögöttük, amelynek „éttermi számlája” is több, mint az az összeg, amennyiért én dolgozom. Egy részről az előzőekben említett zsidó szellemiség körvonalazódik ki, más részről meg valóban ennyire leértékelik (és ki akarják használni) mások alkotó munkáját, ha úgy tetszik, kétkezi (és szellemi) kenyérkereső tevékenységét.

Nos, ez egy kiváló példa arra, mi az, amivel szemben állunk szellemileg, mentálisan - még a mindennapok szintjén is. Nem csak a polgári-zsidó rendszert szükséges megváltoztatnunk, hanem a rendszer lényegéből fakadó gondolkodásmódot, viselkedésmintákat is. A változások után ennek a szellemiségnek helye nem lesz, nem lehet. Aki képtelen lesz a változásra és ragaszkodik a megszokott, berögződött materialista, szerzési kényszeres, csak a saját gyarapodását mások rovására előtérbe helyező, közösségben nem gondolkodó életvitelhez, az a közösség által lesz rákényszerítve az új korszellemre. Akár közhasznú, irányított munkavégzés keretében is, valami jó ... koncentrált helyen...