"Globális kormányzást" sürget a pápa a válság leküzdésének érdekében

2009, július 7 - 13:30

Vatikánváros - A világméretű gazdasági válság leküzdéséhez "globális kormányzást" tart szükségesnek a katolikus egyházfő kedden közreadott első társadalmi enciklikájában.

A Caritas in veritas (Szeretet az igazságban) címet viselő pápai dokumentum lényegében az ENSZ átalakítását szorgalmazza, amelynek eredményeként "valódi politikai hatóság" jönne létre. Csak egy ilyen testület lehet képes a válság leküzdésére, a leszerelés elősegítésére, a béke és a biztonság szavatolására és a környezetvédelem előmozdítására - áll XVI. Benedek új enciklikájában.

(MTI)

Kommentár: Akinek még voltak kétségei a Vatikán és a judeo-kereszténység szabadkőműves (és cionizmust kiszolgáló) irányultságát illetően, azok most végleg leszámolhatnak minden illúziójukkal. A fentiek elég egyértelmű bizonyságul szolgálnak - lényegében a Világkormányt jelenti.

Az Egyház megtisztulására a közeljövőben nem nagyon lehet számítani, erre már csak a változások után lesz (?) lehetőség. Minden keresztény hazafi vegye figyelembe, hogy Róma és a Vatikán nem teljesen Jézus Krisztus eredeti tanítását követi - bár nem célunk egyházi és hitvitákat gerjeszteni - , ezt mindenképpen fontos itt megemlíteni. Magyarországon a középkorig gyakorolt keresztény vallást még csak nem is katolikusnak nevezték (a 'katolikus' szót a XV. századtól használják), hanem szkíta népi-nemzeti rítusú (manicheista közeli) kereszténységnek. Ez legalább akkora jelentőségű és a jövőben tisztázandó történelmi kérdés, mint a valódi eredetünket elhazudni próbáló (és a finnugorista ökörséget erőltető) irányzat fölszámolása. Mi hisszük, hogy egyszer mindenre megérik az idő és a dolgok a helyükre kerülnek...