A honvédség megszünteti a légvédelmi rakétákat

2009, július 18 - 12:30

A Magyar Nemzet információi szerint a magyar légvédelemnek nemcsak a vadászrepülő fegyverneme van válságban, hanem súlyos problémákkal küzdenek a légvédelmi rakétások is. A napilap szombati cikke szerint a Honvédelmi Minisztérium - a térségben és a NATO-ban egyedülálló módon - felszámolja a leghatékonyabb légvédelmi rakéta kategóriát a honvédségben.

Magyarország egyetlen megmaradt légvédelmi rakétás alakulatára hárul az a feladat, hogy a maradék vállról indítható, orosz gyártmányú Iglát egy csehországi lőtéren ellőjjék, és ezzel a szétszereléshez képest olcsón felszámolják a készletet.


(MTI)

Kommentár: A honi légvédelmi tüzér és rakétacsapatokat a kilencvenes évek során teljes egészében fölszámolták már. Először összevonásokat ("racionizálást" - 'ra-CION-izálást'?) hajtottak végre, amelyeknek a vége minden esetben a megszüntetés és a hadrendből történő kivonás lett.

A honi légvédelmi tevékenységet, vagyis Magyarország légterének oltalmazását jelenleg 1-2 darab működőképes és készültségben tartott vadászrepülővel 'oldják meg'. (Tudomásunk szerint a Grippenek még nincsenek teljesen fölfegyverezve például légiharc-rakétákkal, csak gépágyúval, így teljes harcértékűnek nem tekinthetőek - ezért csak bemutatókra és tiszteletrepülésekre használhatóak.)

Tehát, honi légvédelem egyáltalán nincs Hazánkban!

Csupán egyetlen csapatlégvédelmi (kivonuló) rakétaegységet tartanak jelenleg hadrendben, a győri Arrabona Légvédelmi Rakétaezredet. Az ezred fegyverzete MISTRAL, valamint IGLA (SA–16, Gimlet), KUB (SA–6, Gainful), komplexumokból, valamint az ezeket kiszolgáló felderítő és tűzvezető rádiólokációs és harcászati vezetési rendszerből áll.

Leegyszerűsítve: ez arra alkalmas, hogy háborús helyzet esetén kivonulva, például a paksi atomerőmű, vagy a dunai kőolajfinomító számára tűzfedezetet tudnak 'idei-óráig' biztosítani. Ellenben a nagyvárosok és az ország más területei teljesen légvédelem nélkül (a NATO-t nyugodtan elfelejthetjük...) maradnának...

Úgy látszik, most már ezt is meg kell szüntetni, mivel ezt diktálja a cionista érdek...

A változások után mindenkit felelősségre fogunk vonni, akik országunk véderejének leépítésében szerepet vállaltak. Ez hazaárulásnak fog minősülni. Ha kell, visszamenőleges hatályú törvényt hozunk erre és a legsúlyosabb joghátrányt alkalmazzuk az érintettekkel szemben! Legyen az politikus pártállástól függetlenül, pénzügyes-közgazdász, vagy katona...