Ma van a Föld napja

2009, április 22. - 17:00













Újbudán bemutatják Budapest első, panelházban kialakított napkollektoros rendszerét egy 10 emeletes épület tetején, öt gazdagréti panelházban pedig átadják a szintenként szelektív hulladékgyűjtő rendszert.

Szelektív szemét gyüjtõ kukák.

Fölöttük a mûanyag "Pet" palackokat összepréselõ kézikészülék, használati utasítással.

A kezdeményezés egyébként kitünő. Energiatakarékossági és környezetvédelmi szempontból is.

A napkollektorok helyben termelnek meleg vizet, amit be lehet táplálni a ház fűtési rendszerébe. Ezzel csökkentve az egyéb, nem megújuló energiahordozók fölhasználását és a költségeket. A lakótelepek népének mielőbb meg kellene oldani a központi távfűtő rendszerekről való leválást. Ezeket a rendszereket sok helyen privatizálták és külföldi érdekeltségek kezére játszották. A kormányzat meg mossa kezeit az elszabaduló energia és fűtési költségek miatt. Egy átlagos 50 nm-es panel lakás távfűtési költsége a hideg téli hónapokban bőven 30 ezer Ft. fölé emelkedett ebben az évben. (Feltételezve, hogy nem kértünk fűtési támogatást a patkány hatalomtól.. Ha lehetséges, ne kérjünk semmit tőlük és ne is adjunk nekik semmit!)

Ha a társasházak leválnak a központi rendszerekről és helyi kazánokat üzemelnek be, akkor ezzel meg lehet spórolni az idegen befektetőknek kifizetett nyereséget. Ez bizony hazafias szempontból is fontos lenne, idegen kutyákat ne etessünk. A rendszerváltás után vas seprűvel fogjuk ezeket kitakarítani az országból..

http://jovonk.info/2009/04/22/ma-van-fold-napja