A kormánykergetés és rendszerváltás ma is elmaradt

2009, április 14. - 23:36

A második felvonásához érkezett a kormány kergető "giga-lánctüntetés" sorozat. Az egész Kossuth teret elkerítették, ezért csak a környező utcákban és tereken volt lehetőség gyülekezési jogot gyakorolni. Bár most kevesebben jöttek el, pár tízezer volt az összes helyszínen jelenlévők száma, de kétség kívül vidámabbra sikerült mint az előző megmozdulás. Nagyon röviden össze sem lehetne foglalni, volt itt minden, mint a töki búcsúban. Libacsorda totyogott a villamos síneken, majd legelészett a Kossuth tér füves részén, volt felhőszakadás jégesővel, kordon bontás, könnygáz, oszlatás, zászlóégetés, kampánybeszéd, meg mindenféle beszéd, ütőerő fejlesztés műanyag hordón - egy szóval mindenki megtalálhatta a vérmérsékletének legmegfelelőbb gőzlevezetési formát. Ha már kenyér nem lesz, legalább a cirkusz jár még továbbra is az Istenadtának.

Újdonságként és a korrektség kedvéért érdemes kiemelni, hogy a Gárda most állt ellent először komolyabban a rendőrség állományának, aminek következtében több tagjuk is megsérült, akiket a helyszínen több rohamkocsival jelen lévő mentők láttak el. A sérültek pontos számáról és azok súlyosságáról jelenleg nincs információ.

Ja, hogy az eredmény?

A kormánykergetés és rendszerváltás ma is elmaradt.

Lett helyette Libás-kormány, petíciót küldtek ide meg oda (bent a Házban Semlyén fölolvashatta és kint a gyülekezet pedig örvendezett.. ) és ismét jót levegőztünk e szép tavaszi napon - bár a felhőszakadás elmaradhatott volna.

A tüntetés-sorozat valódi célja nem más, mint a "szekértábor" folyamatos egyben tartása. Ezt a Fidesz nem meri a saját nevében fölvállalni, ezért háttérembereivel szervezteti a demonstrációkat. Számukra nem kívánatosak a radikális jobboldali szervezetek sem, csak azok szimpatizánsai, mint potenciális szavazók. Jól látszott a különbség a narancsos polgári körös Alkotmány utcai helyszínen és a Vértanúk terén csoportosulók között is. Az előbbi szervezői sikeresen megosztották az embereket azzal, hogy egy részüket fölvezették a Várba, egy másik részüket meg egyszerűen hazaküldték. A Jobbikosok és a Gárda ez után csatlakoztak az utóbbiakhoz, de közben még összetűztek a rendőrökkel is. Számunkra világosan láthatónak kell lennie annak, hogy a nemzeti oldalon a törés vonalat nem a pártok és szervezetek között kell keresni, hanem abban, hogy kik azok, akik kitartanak a jelenlegi polgári demokratikus pártokrata rendszer mellett, és kik akarnak valami egészen más, radikálisan új megoldást. Nekünk elsősorban az utóbbiakkal lesz közös dolgunk és küzdelmünk.

http://www.jovonk.info/2009/04/14/kormanykergetes-es-rendszervaltas-ma-elmaradt