A mór megtette kötelességét, a mór mehet

2009, június 21 - 11:00

„Toroczkai kifejtette, hogy koncepciós vádakkal tartóztatták le Budaházyt, aminek köze lehet a június 14-ei találkozóhoz, hiszen azon a napon találkozott Vona Gábor és Budaházy György először.”

Bizony, Toroczkai közel járhat az igazsághoz - még ha nem is részletezi, hogy mire gondol. A találkozó utáni nyilvános propaganda természetesen az összefogásról és a jövőbeli közös fellépésről szól. Ez teljesen érthető és elfogadható - mert ez egy üzenet az ellenségnek, de szól az összefogást régóta váró nemzeti radikális oldalnak is. Ám Budaházyt ismerve nem kell hozzá nagy fantázia, hogy ebből a rendszert elfogadó stratégiából és a Jobbik mögé való besorolásból köszöni, de nem kér. A barátaira tekintettel ezt valószínűleg nem fogja nyilvánosan hangoztatni. Ha a nyilvánosság nem is, de bizonyos helyeken tisztában vannak ezzel. Méghozzá pont azok a háttérerők, amelyeknek az a célja, hogy a radikálisokat is visszaterelje a rendszerbe. Amíg hasznos volt számukra az utcai radikalizmus, addig tűrték, de most már nincs szükség rá, ezért mehet. Mint az a bizonyos mór... Ezért akarják kivonni a forgalomból Budaházyt, minél hosszabb időre... Meg még mindazokat, akik gondot okozhatnak a rendszernek a változások előtt. Lehet, hogy Toroczkaiék sejtenek ebből valamit és többet tudnak, mint amit közölnek szimpatizánsaikkal. Csak éppen csökönyös, keményfejű barátjukat nem tudták erről meggyőzni. (Megjegyzendő, hogy ők sem járnak jó úton, de ezt majd az idők járása eldönti...)

Akárhogy is volt, Budaházyt előzetes letartoztatásba helyezték szokatlanul nagy biztonsági intézkedések közepette és szigorított fogva tartást elrendelve Szombathelyre szállították az ország legújabb, legmodernebb magánkezelésben lévő börtönébe. (Állítólag, a körülményekhez képest jó helyre került és vigyázni fognak ne essen semmi baja...) A nemzeti médiában „Szabadságot Budaházynak” kampány vette kezdetét, a gerilla reklámok óriásplakátokon tűnnek föl és tüntetéseket fognak szervezni. Mindazonáltal a leghasznosabb támogatás a bajba jutott hazafi számára az anyagi támogatás. Pillanatnyilag minden más, csak pótcselekvés. Az anyagi támogatásnak legegyszerűbb módja, ha Budaházyék boltjában (http://www.szkitabolt.hu/) vásárolunk. Ezt bárki megteheti és ésszerűbb megoldás, mint az átgondolatlan és forrófejű egyéb akciók.


Ugyanakkor tudomásul kell azt is vennünk, hogy ez az eset (valószínű egy folyamat kezdete) bármennyire is fölháborító koncepciós jellege miatt és bármennyire is kellemetlen az érintett és családja számára, nem ez a legrosszabb, ami az Ellenállás tagjaival történhet a jövőben. A radikális oldalon ezt mindenkinek át kell gondolni és tanulságként levonni a jövőre nézve. Az egyéni, önfejű és átgondolatlan megoldások helyett a szervezett, fegyelmezett, a sorba beálló, az egyéni irányítói ambíciókat és csoport érdekeket háttérbe helyező, közösségben gondolkodó, az egyéni képességeket és lehetőségeket figyelembe vevő ellenállást kell választani, mert másképpen győzni nem lehet.