December 1-én történt...

2009, december 01 - 21:03

1938. december 1-én Hubay Kálmán vezetésével a hungaristák tömegtüntetést tartottak Budapesten. A horthysta rendőrség 348 tüntetőt állított elő és 46 embert tartóztattak le. A tüntetést azért Hubay szervezte, mert Szálasi Ferenc ekkor a szegedi csillagbörtön lakója volt.

A „főméltóságú kormányzó úr” rendszere (is) ennyire 'kedvelte' a valódi hazafiakat. A judeo-feudális tekintetes-méltóságos-urambátyám arisztokrácia nem tűrte el akkor sem, hogy létezik egy olyan népi mozgalom, amely nem köt alkut a zsidóval és vezetői nem hagyják magukat lekenyerezni, megvenni, sem közvetlenül, sem közvetve. Nem érdeklik őket az igazgató-tanácsi, felügyelő bizottsági és egyéb zsidók által adományozott zsíros alibi állások. Éppen ezért óriási veszélyt jelentettek a zsidók rendszerére, mert a többi politikushoz hasonlóan lehetetlen volt őket a zsidó érdekek szerint befolyásolni. Mert az akkori, részben fajilag is, de szellemileg egyértelműen elzsidósodott hatalmi elit pontosan ezt tette; ha maga nem is volt zsidó, de legalább volt egy józsidó barátja, jóakarója... Az Országgyűlésben már akkor is ugyanez a színjáték folyt, csak a nemzeti mázzal némileg jobban nyakon öntve...

A közelmúlt eseményei pedig arra figyelmeztetnek, hogy vannak dolgok, amelyek nem változnak. A Fidesz kormányzat alatt a Becsület Napját betiltották, a rendőrség rendezvényt vert szét és a hungaristákat üldözték. Most ugyanez a társaság készül kormányra. A Horthy Mikóst példaképnek állítók szintén a parlamentbe igyekeznek. Nincs kétségünk afelől, hogy milyen sorsot szánnak ismét a zsidó rendszerrel meg nem alkuvók számára. Akár meggyőződésük, akár pribékségük, akár megfelelési kényerük miatt.

Lehetséges, hogy a történelem valóban megismétli önmagát. Ha ez így van, felhívjuk a Horthy-rendszert visszasírók figyelmét, hogy lesz még egyszer Október 15-e is! Talán jobb lenne, ha a magukat hazafinak tartók is erre készülnének a demokrata színjáték, a fölösleges szavazgatás és egyéb pótcselekvés helyett.